Recepty online, kuchařka, vaření, dieta, bio

Recepty, kuchařka, česká a světová kuchyně
Recepty online, kuchařka, vaření, dieta, bio header image

Zapečené párky v listovém těstě

Recept v rubrice: Recepty

Zapečené párky v listovém těstě
Rychlý, jednoduchý a levný recept na dobrou chuťovku.

Číst celý recept Zapečené párky v listovém těstě

Jak nakoupit nejlevnější potraviny?


Nechte si hlídat AKČNÍ SLEVY POTRAVIN ze supermarketů, které Vás zajímají - ZDARMA



Štítky:


Další recept:
Předchozí recept:

NakupniCentrum.cz Parfemy.cz

Pořady o vaření z TV


Babicovy dobroty
BABICOVY DOBROTY jsou pořadem, kde vše, čemu se Jiří Babica ve světě naučil, teď naučí i vás ve svém televizním pořadu o vaření. Světová jídla v české kuchyni a z domácích ingrediencí. To si nemůžete nechat ujít!

Jiří Babica se narodil 1. května 1961 v Praze. Na kuchaře se vyučil v pražských hotelech Palace a Ambassador. Po vojně nastoupil do hotelu Alcron v Praze a vařil tu devět let. V roce 1989 se oženil do Německa, kde začal pracovat ve vyhlášené restauraci Zlatá Praha v Kolíně nad Rýnem. Jiří je od dětství aktivní sportovec a s basketbalovým týmem měl první cestovatelské zážitky, které se staly jeho největší mimopracovní láskou. I když ne tak docela mimopracovní. „Cestování mě vždycky hodně bavilo. Ve všech koutech světa jsem se zajímal hlavně o to, jak žijí a co jedí obyčejní lidé. Většinu vydělaných peněz jsem vždycky dával do cestování a s ruksakem objel pomalu celý svět,“ vypráví sympatický kuchař.

Jiří čerpal inspiraci na všech kontinentech, kromě Antarktidy. Učil se v Japonsku, Karibiku, Malajsii, jižní Africe, na Havaji, v Austrálii a na Novém Zélandu, v Indonésii… „Začal jsem přemýšlet, jak nové poznatky využít, a nakonec jsem se přihlásil do konkurzu na šéfkuchaře v prestižní restauraci Petersberger Hof a vyhrál jsem. Byla to skvělá práce. Měl jsem možnost uplatnit své poznatky z cest v plném rozsahu, protože jsem si mohl dělat, co chtěl, sám si nakupovat a dvakrát denně psát nový jídelníček. Zkoušel jsem mnoho nových jídel a různé kombinace. Přitom jsem dál cestoval,“ popisuje vrchol své kariéry Jiří. I dál nachází Jiří na cestách rozdíly mezi naší a místními kuchyněmi a velké potěšení přitom má z hledání nápadů, jak exotické prvky přenést domů tak, aby si je mohli uvařit obyčejní lidé bez přístupu k exklusivním ingrediencím. Mezi svými přáteli je v tomto smyslu pokládán za učiněného kouzelníka.

Babicovy dobroty (recepty) >

Zkuste také

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

Česká kuchařka - recepty

Nejlepší recepty z českých kuchyní

Partneři webu